Medicijnkoelkasten – apothekerskoelkasten

Medicijnkoelkasten: ‘betrouwbaarheid letterlijk van levensbelang’

Betrouwbare medicijnkoelkasten zijn letterlijk van levensbelang bij het bewaren van medicijnen. Alles draait om een stabiele temperatuur, welke niet af mag wijken van de vereiste temperatuur noodzakelijk om de bewaarde medicijnen goed te houden. Bij een medicijnkoelkast (apothekerskoelkast) kan de gewenste minimum- en maximumtemperatuur nauwkeurig ingesteld worden op een gefixeerde temperatuur binnen een range van +2 tot +8 graden. 2 – 8 graden zijn feitelijk de alarmgrenzen. Deze temperatuur is ook gegarandeerd op iedere plek in de medicijnkoelkast. Bij huishoudelijke (traditionele) koelkasten kan de temperatuur tegen de achterwand tot wel tien graden afwijken van de temperatuur bij de deur. Bij een medicijnkoelkast is de temperatuur overal gelijk.

Alarmsysteem op iedere medicijnkoelkast

Om onnodig bederf van medicijnen tegen te gaan hebben medicijnkoelkasten standaard een alarmsysteem om een fysiek alarm te genereren. Wanneer een stroomstoring optreedt en/of de temperatuur buiten kritische waarden dreigt te komen, dan treedt een optisch en een akoestisch alarm in werking. Indien u bij ons ook de monitoring service heeft afgenomen (in dit geval hebben wij dus in de koelkast ons eigen (IP en/of GPRS) datalog systeem ingebouwd met verbinding op onze eigen webportal) met meldkamerservice, dan krijgt u van ons meteen een pushbericht melding en/of e-mail melding en desgewenst een telefonische melding. Indien nodig komen wij meteen in actie om uw vaccins veilig te stellen. Meer over deze service leest u hier.

medicijnkoelkasten medicijnkoelkast apothekerskoelkast

 

Voldoen aan de DIN 5834 norm

Onze medicijnkoelkasten beschikken over een uiterst nauwkeurige temperatuurregelaar plus diverse andere opties om de medicijnkoelkasten aan de DIN 58345 norm te laten voldoen. Deze norm gaat over medische producten die bij een gemiddelde temperatuur van 5°C bewaard dienen te worden. Die is in Nederland niet verplicht maar wordt in de sector breed gehanteerd. Deze eisen zijn:

  • Eenvoudig te reinigen
  • Geen temperatuurafwijking vanwege kapot deurrubber na 50.000 deuropeningen
  • Belastbaarheid draagroosters minimaal 100 kg/m²
  • Alarm gedurende minimaal 12 uur bij stroomonderbreking
  • Optisch en akoestisch alarm voor te hoge (+8°C) en te lage (+2°C) temperatuur
  • Veiligheidsthermostaat ter voorkoming temperatuur onder +2°C
  • Extra referentiesensor
  • Geluidsniveau < 60 dB(A)

Betrouwbare medicijnkoelkast nodig? Neem contact op

MF Medical Services is de nummer 1 in Nederland als het gaat om medicijnkoelkasten, apotheekkoelkasten en andere medische koelsystemen.
Bekijk het aanbod in onze webshop waarbij de prijzen de adviesprijzen van de fabrikant zijn. Wij vragen u daarom om altijd even contact op te nemen voor een goed advies en de beste prijs.