B Medical Systems

MF Medical Services is de Nederlandse importeur van medische koelsystemen van B Medical Systems. B Medical Systems is een wereldwijde fabrikant en distributeur van medische apparatuur. Zij is een gerenommeerde specialist in de veiligheid en het beheer van bloedproducten. De koelketen voor bloedproducten is niet alleen betrouwbaar, maar voldoet ook tot in de puntjes aan de internationale normen en specificaties die door de World Health Organisation (WHO) zijn aanbevolen. Dat is niet voor niets, de WHO is eigenlijk de initiator van de oprichting van B Medical Systems.

B Medical Systems is het enige bedrijf ter wereld dat een end-to-end oplossing biedt van gekoelde apparatuur die gecertificeerd is door de EU MDR, US FDA en WHO PQS. Het assortiment omvat vaccinkoelkasten van medische kwaliteit, laboratoriumkoelkasten, laboratoriumvriezers, bloedbankkoelkasten, plasmavriezers, contactschokvriezers, ultra-low vriezers en transportboxen die een ononderbroken koudeketen garanderen voor de veilige opslag en het veilige transport van elk medisch temperatuurgevoelig product of monster.

Geschiedenis B Medical Systems

logo WHO

B Medical Systems werd in 1979 opgericht op verzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties. De WHO wilde een drastische verbetering van de cold-chain voor vaccins om de vaccinatiegraad in ontwikkelingslanden omhoog te krijgen. De WHO benaderde daarom de Zweedse productiegigant Electrolux om voor deze problematiek oplossingen te ontwikkelen en zo het veilig opslaan en vervoeren van vaccins over de hele wereld te verbeteren.

Electrolux ontwikkelde vervolgens een lijn aan koelsystemen speciaal voor het garanderen van een gesloten cold-chain voor medische producten, medicijnen en vaccins. Electrolux benoemde haar koelingsdivisie Dometic. Een paar jaar geleden is de huishoudelijke tak verkocht en is het bedrijf zich voor 100% gaan specialiseren in medische koelsystemen onder de naam B Medical Systems.

B Medical Systems heeft gedurende de afgelopen 40 jaar een duizelingwekkende hoeveelheid apparatuur geleverd om haar partners te ondersteunen. Mede dankzij haar apparatuur konden meer dan 350 miljoen kinderen in ontwikkelingslanden gevaccineerd worden. Door haar langdurige relaties met wereldwijde humanitaire organisaties zoals UNICEF, de WHO, Gavi, Ministeries van Gezondheid en dergelijke, heeft B Medical Systems meer dan vijfhonderdduizend eenheden geïnstalleerd in meer dan 140 landen over de hele wereld en daarmee gezorgd dat vaccins, medicijnen, bloed en andere monsters veilig opgeslagen en vervoerd kunnen worden.

B Medical Systems is wereldmarktleider, niet alleen op het gebied van commerciële medische koelsystemen maar ook in levering aan de gezondheidszorg in arme gebieden over de hele wereld. Juist vanwege deze bijdrage en geschiedenis van het bedrijf, zijn we hier enorm trots op.

Kengetallen

  • Wereldwijd aanwezig in 130+ landen
  • Intellectuele eigendom van meer dan 100 patenten
  • 100+ gecertificeerde medische hulpmiddelen

Certificeringen

B Medical Systems is enige bedrijf ter wereld dat een end-to-end oplossing biedt van gekoelde apparatuur die gecertificeerd is door de EU MDR, US FDA en WHO PQS. Het assortiment omvat vaccinkoelkasten van medische kwaliteit, laboratoriumkoelkasten, laboratoriumvriezers, bloedbankkoelkasten, plasmavriezers, contactschokvriezers, ultra-low vriezers en transportboxen die een ononderbroken koudeketen garanderen voor de veilige opslag en het veilige transport van elk medisch temperatuurgevoelig product of monster.

Het bedrijf stelt zeer hoge eisen aan de bedrijven die hun producten distribueren omdat kwaliteit en service altijd bovenaan staan. MF Medical Services is dan ook trots dat zij dit topmerk mag vertegenwoordigen in Nederland en u haar innovatieve en betrouwbare medische koelsystemen aan kan bieden. Wij zijn ook het enige bedrijf dat de koelingen mag repareren met behoud van de fabrieksgarantie.

Wilt u meer weten over B Medical Systems dan kan dit op hun website. Heeft u interesse in de aanschaf van medische koelsystemen van het bedrijf, neem dan contact met ons op. U vind het complete aanbod in onze webshop.