Bloedkoelkasten (bloedbankkoelkasten)

Bloedkoelkasten van B Medical Systems

Bloedkoelkasten worden gebruikt voor de opslag van bloedzakken en worden vooral gebruikt bij bloedbanken en in ziekenhuizen. Bloedzakken moeten op een constante temperatuur van exact +4 graden Celsius worden bewaard . Je kunt je hier geen risico’s in veroorloven, daarom voert MF Medical Services voert exclusief de bloedkoelkasten van wereldmarktleider B-Medical Systems in haar assortiment. Het bedrijf heeft meer dan 40 jaar ervaring in het leveren van betrouwbare cold chain-oplossingen en werkt samen met humanitaire organisaties zoals UNICEF, Rode Kruis, enz., Ministeries van Volksgezondheid, ziekenhuizen, onderzoeksinstituten, farmaceutische bedrijven over de hele wereld. Hiermee bent u verzekerd van betrouwbare apparatuur voor de opslag van bloedzakken.

Extra veiligheid ingebouwd

Standaard beschikken de DIN 58371- gecertificeerde B-Medical Systems bloedkoelkasten over processorgestuurde temperatuur- en een ontdooiregeling, batterij voor stroomuitvalwaarschuwing, veiligheidsvoorziening tegen min-temperaturen en een visueel en akoestisch alarmsignaal bij stroomuitval. Omdat u natuurlijk niet zelf dag en nacht uw bloedkoelkasten kunt monitoren, bieden wij een 24/ monitoringservice met eigen meldkamer.

Bloedkoelkasten bestellen

MF Medical Services is marktleider in Nederland als het gaat om de levering van bloedkoelkasten en andere medische koelsystemen in combinatie met een 24/7 onderhoud & monitoringsservice met een eigen meldkamer. Wij bewaken dagelijks meer dan 1.000 kritieke koelsystemen.

Bekijk het aanbod in onze webshop waarbij de prijzen de adviesprijzen van de fabrikant zijn. Neem daarom altijd contact op voor een goed advies en de beste prijs. Dit kan door ons een email te sturen naar info@mfmedicalservices.nl of te bellen naar 026 384 2180.

bloedkoelkasten bloedbankkoelkast

Installatie bloedkoelkasten

Wij verzorgen indien gewenst de levering en installatie van uw bloedkoelkasten. Zo kunnen we de beoogde ruimte ook goed beoordelen. De ruimte zelf mag niet te koud of warm worden (geen serverruimte voor computers) zodat de temperatuur zo stabiel mogelijk blijft (tussen de 15°C en 25°C). Bloedkoelkasten moeten minimaal jaarlijks worden schoongemaakt. Er moet altijd een onderhoudsplan voor de koelingen aanwezig zijn, zodat de betrouwbaarheid van de koelkast behouden blijft. Als specialist adviseert MF Medical Services u graag bij het inrichten van de juiste ruimte en kunnen wij de gehele installatie voor u verzorgen.

Onderhoud bloedkoelkasten

Onze vakbekwame servicemonteurs voeren volgens het onderhoudsplan het regulier onderhoud aan de bloedkoelkasten uit op locatie. Bij storingen of alarmmeldingen zijn zij over het algemeen binnen anderhalf uur ter plaatse om de storing te verhelpen. Indien nodig kunnen zij een noodsysteem plaatsen.

Monitoring en bewaking

Een bloedkoelkast laat binnen een bepaalde kleine marge temperatuurschommelingen zien (door de ontdooicyclus), deze schommeling vertoont een repeterend beeld. Een stijgende of dalende trend kan een signaal zijn voor een defect, tenzij er externe aanwijsbare oorzaken zijn. Hier kom je achter door regelmatig de logs van de bloedkoelkast uit te lezen. Als de koeling direct een grote afwijking vertoond dan gaat er een optische en akoestisch alarmering af. Ook wanneer een stroomstoring optreedt en de temperatuur buiten kritische waarden dreigt te komen, dan treedt een optisch en een akoestisch alarm in werking.

Indien u bij ons de monitoring service heeft afgenomen met meldkamerservice, dan krijgt u bij een storing meteen een pushbericht of, indien deze service is afgenomen, telefonisch bericht. Indien nodig komen wij meteen in actie. Al vanaf 1 Euro per dag zijn de zakken bloed en bloedplasma in uw bloedkoelkasten voor 100% beschermd. Meer over deze service leest u hier.