Vaccin transport

Op zoek naar een partner voor betrouwbaar en professioneel vaccin transport en medische transport koelboxen van topkwaliteit? MF Medical Services heeft zich in 25 jaar bewezen als een klantgerichte leverancier van medische koelkasten, diepvriezers en transportkoelboxen in combinatie met 24/7 temperatuur monitoring, onderhoud, service, support en vaccin transport.


Eisen aan vaccin transport

MF Medical Services conformeert zich aan de hoogste eisen die aan vaccin transport worden gesteld. Dat zijn de door de overheid gestelde eisen, de manier waarop vaccins in de koeling zijn geplaatst, de tijdsduur van het transport en de rijstijl van de chauffeur.

Belangrijkste elementen vaccin transport MF Medical Services

Verpakken van vaccins

Het belangrijkste element voor het verpakken van vaccins is dat ze niet kunnen schudden, rollen en bewegen tijdens het transport. Wij werken daarom alleen met vaccin koelboxen van B-Medical Systems. Door de brede keuze aan interieurelementen kunnen de vaccins goed gefixeerd worden.

Lengte van het transport

Indien er gewerkt wordt met passieve vaccin koelingen die net als een ouderwetse koelbox niet actief gekoeld worden, dan wordt de transporttijd flink beperkt conform de officiële richtlijnen. Iedere B-Medical Systems vaccin koelbox kan tijdens het transport ook koelen via een 12 Volts aansluiting, waarmee deze beperking en daarmee de risico’s op vaccinbederf gelukkig opgeheven wordt.

De manier van rijden

Hoe voorzichtig moet je dan rijden? Hoewel vaccins kwetsbaar zijn, is nog niet onderzocht welke verkeersdrempel je tijdens transport wel met 50 kilometer per uur mag nemen en welke niet. Daarom ligt bij onze chauffers de focus niet op ‘wat is schudden en wat niet’, maar op altijd rustig, netjes en verantwoord weggedrag in combinatie met zo zorgvuldig mogelijk met de koelingen zijn.

vaccin transport

 

 

Wachten op certificering

Het zou goed zijn als louter met gecertificeerde leveranciers gewerkt kan worden. In een dergelijk systeem weet u zeker dat de juiste maatregelen voor het vervoer zijn getroffen en dat de vaccins stabiel vervoerd worden. Zo’n systeem is er nog niet maar wij werken volgens de standaarden zoals ze door B-Medical Systems zijn ontwikkeld voor onder andere het vervoer van vaccins voor Unesco en de WHO. Daarmee garanderen wij betrouwbaar vaccin transport.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met onze klantenservice via ons contactformulier.


Zelf vervoeren met medische vaccin transportboxen?

Wilt u liever zelf uw vaccins vervoeren? Wij hebben vaccin transportboxen van het wereldmerk B Medical Systems in ons assortiment.

BEKIJK HET AANBOD IN ONZE WEBSHOP