Medische laboratorium vriezers

Medische laboratoriumvriezers zijn bedoeld voor het professioneel opslaan van medische producten en bloedplasma. MF Medical Services heeft een breed scala aan modellen van de merken B Medical Systems, Gram en Liebherr. Alle laboratoriumvriezers van B Medical Systems voldoen aan de DIN58375 norm.

Alle laboratoriumvriezers in ons assortiment hebben diverse configuratiemogelijkheden, kunnen voorzien worden van een doorvoer voor een temperatuur sensor en aangesloten worden op onze meldkamer. Wij hebben ook explosieveilige vriezers in het assortiment die voldoen aan de ATEX114 normering.

Laboratoriumvriezers bestellen

MF Medical Services is de nummer 1 in Nederland als het gaat om laboratorium vriezers en -koelkasten, vaccin koelkasten, apotheek koelkasten en andere medische koelsystemen. Bekijk het assortiment in onze webshop en neem vandaag nog contact op voor een goed advies over de laboratoriumvriezer die het beste bij uw situatie past.

Genoemde prijzen zijn de adviesprijzen van de fabrikant, wij doen u graag een scherp aanbod. Neem daarom altijd contact op voor een goed advies en de beste prijs. Dit kan door ons een email te sturen naar info@mfmedicalservices.nl of gewoon even te bellen naar 026 384 2180.

medische vriezers

Installatie laboratoriumvriezers

MF Medical Services verzorgt de levering en installatie van al uw laboratoriumvriezers. Zo kunnen wij de beoogde ruimte ook goed beoordelen. Deze zelf mag niet te koud of warm worden (geen serverruimte voor computers) zodat de temperatuur zo stabiel mogelijk blijft (tussen de 15°C en 25°C). Laboratoriumvriezers moeten minimaal jaarlijks worden schoongemaakt. Er dient altijd een onderhoudsplan voor de vriezers aanwezig zijn, zodat de betrouwbaarheid van de vriezer behouden blijft.

Onderhoud laboratoriumvriezers

Onze vakbekwame servicemonteurs voeren conform onderhoudsplan het regulier onderhoud uit op locatie. Bij storingen of alarmmeldingen zijn zij over het algemeen binnen anderhalf uur ter plaatse om de storing te verhelpen. Indien nodig plaatsen zij een noodsysteem.

Monitoring en bewaking

Een laboratoriumvriezer laat binnen een bepaalde kleine marge temperatuurschommelingen zien (door de ontdooicyclus), deze schommeling vertoont een repeterend beeld. Een stijgende of dalende trend kan een signaal zijn voor een defect, tenzij er externe aanwijsbare oorzaken zijn. Als de koeling direct een grote afwijking vertoond dan gaat er een optische en akoestisch alarmering af. Ook wanneer een stroomstoring optreedt en de temperatuur buiten kritische waarden dreigt te komen treedt een optisch en akoestisch alarm in werking. Heeft u bij ons ook de monitoring afgenomen met meldkamerservice, dan krijgt u van ons meteen een pushbericht of, indien deze service is afgenomen, telefonisch bericht. Indien nodig komen wij meteen in actie. Al vanaf 1 Euro per dag zijn de medische materialen in uw laboratorium vriezers voor 100% beschermd tegen onnodig bederf. Meer over deze service leest u hier.